Ale kuchnia południowo-koreańska to nie tylko kimchi. Słynne przystawki to banchan, gui czyli dania z grilla, których podstawowym składnikiem najczęściej jest mięso lub ryby, czy grillowane warzywa. Tak przyrządzone mięso jest następnie krojone na małe kawałki i zawijane świeżymi liśćmi sałaty, z ryżem, cienko pokrojonym czosnkiem, przyprawą ssamjang i innymi przyprawami.
Jeśli zdecydujesz się na nasze Smaki Korei Południowej możesz wybrać też jim i seon – dania na parze, albo hoe – dania surowe. Nasz Mistrz Kuchni może zaserwować Ci słynne naleśniki jeon (lub buchimgae) to pikantne naleśniki przyrządzane z różnych składników. Pokrojone kimchi lub owoce morza są dodawane do ciasta na bazie mąki pszennej, a następnie smażone na patelni. Z dań mięsnych największą popularnością cieszą się bulgogi (zwykle marynowana wołowina, kurczak lub wieprzowina) grillowana na ogniu oraz galbi (wołowina lub żeberka wieprzowe, rzadziej kurczak) – również grillowane. Bulgogi znajduje się na 23 miejscu z 50 najsmaczniejszych dań świata a galbi na 41 – wśród czytelników „World’s delicious foods” (lista utworzona przez CNN Go w 2011 roku).
Nie czekaj więc – zdzwoń do nas i daj się porwać smakowi kuchni koreańskiej.