Doświadczenie
Mariusz jest jednym z najlepszych ekspertów w Europie jeśli chodzi i kuchnię z grilla i BBQ.
Jest sędzią międzynarodowym Grill & BBQ (klasa CBJ) – kurs Kansas City Barbeque Society oraz trenerem Reprezentacji Polskiego Stowarzyszenia Grill i BBQ podczas Międzynarodowych Mistrzostw Świata Jack Daniels Invitation (Lynchburg Tennessy USA 2016-2019). Organizator pierwszych Otwartych Mistrzostw Polski KCBS (Kansas City Barbeque Society w roku 2019).
Uczestnik Mistrzostwa Świata i Europy WBQA w Irlandii (2017) i Szwecji (2018), gdzie zdobył brązowy medal w kategorii „danie wegetariańskie” oraz „danie narodowe”. Międzynarodowy Mistrz Litwy i krajów nadbałtyckich w grillowaniu i BBQ (trzykrotnie złoty medal w kategorii „brisket” – 2015, 2017,2018), Vice Mistrz Polski, (medale w kategoriach: żeberka, kurczak, wołowina, 2015 – Dolina Charlotty).
Mariusz, wspólnie z Reprezentacją zdobył wicemistrzostwo Świata (2005 Węgry). Jest też Mistrzem Świata w 2006 roku (Wrocław), Mistrzem Polski w grillowaniu (2013, Żnin), srebrnym medalistą w Mistrzostwach Polski Grill & BBQ (2012). W latach 2004-2006 był TEAM CHEF`em Reprezentacji Młodzieżowej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni na Kulinarnym Pucharze Świata w Luxemburgu podczas Międzynarodowych Targów Gastronomii –Lux-Expo 2006, gdzie zdobył także dwa brązowe medale w konkurencjach: Kuchnia Gorąca i Prezentacja Stołu Zimnego.
Założyciel Polskiego Stowarzyszenia Grilla i BBQ – Vice Prezes Zarządu, założyciel i Manager Grupy Kulinarnej Polish Barbecue Team, założyciel i Manager Zespołu Kulinarnego BBQ Fire Horns.